Начало За нас Реклама Контакти

Кафяв ориз с риба тон

Снимка за Кафяв ориз с риба тон
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Плътните, хранителни салати на основата на ориз са добър избор, ако желаете да пропуснете основното ястие на обяд или вечеря. В такъв случай е важно те да съдържат протеинова съставка като млечен продукт, месо или както е в случая - риба.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 ч. ч. кафяв ориз
  2. 100 г риба тон, консервирана в растително олио
  3. 1 връзка репички, нарязани на кръгчета
  4. 1 стрък селъри, нарязан на тънки кръгчета
  5. 2 кисели краставички, ситно нарязани
  6. 1 зелена люта чушка, ситно нарязана, по желание
  7. 1 с. л. магданоз, ситно нарязан
  8. 1 с. л. копър, ситно нарязан
  9. за соса:
  10. 3 с. л. зехтин
  11. 1 с. л. ябълков оцет
  12. ½ ч. л. горчица
  13.  сол и челен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Оризът се залива с 3 ч. ч. вода и се слага да се свари на тих огън с 1 ч. л. сол за около 20 - 30 мин. или докато омекне. През това време се нарязват зеленчуците. Оризът се отцежда.

  2. 2.

    Оризът се разПлътнитебърква с отцедената риба тон, репичките, селърито, краставичките, чушката, магданоза и копъра.

  3. 3.

    Разбиват се заедно зехтинът, оцетът, горчицата и сол на вкус. Залива се оризовата смес и се разбърква.


Подходящи типове вина
Февр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари