Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Чушки, пълнени с ориз и праз

Чушки, пълнени с ориз и праз

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Чушки, пълнени с ориз и праз1 / 3
03/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5-6
"Представяме ви постни чушки с ориз и праз, приготвени по най-добрата селска рецепта"

Необходими Продукти

  • чушки - 12 броя пиперки, червени или зелени
  • праз - 2 големи стръка
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зехтин - 6 с.л. или олио
  • домати - 330 мл смлени или доматен сок
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • чубрица - 1 с.л. ронена
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • карамфил - 2 зърна счукан
  • брашно - за запечатване
  • кисело мляко - 1 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и праза ситно и ги задушете за около 5 минути в няколко с.л. загрят зехтин.

Добавете ориза, разбъркайте и след 2-3 минути прибавете доматения сок, всички подправки и около 300 мл вода.

Задушете на слаб огън до поемане на течността от ориза. Оставете така приготвената плънка леко да се охлади.

Напълнете чушките и отвора на всяка оваляйте в брашно. Подредете ги в намазнена тава, долейте към 500 мл вода и още малко зехтин и сложете да се пекат в предварително загряна фурна на 200-220 градуса до готовност.

По желание ги обърнете по време на печенето да се запекат и от другата страна. Поднесете с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: