Диабет:  
	1. Мазните риби (сьомга, скумрия) са добър източник на витамин D. Освен това мазнините, съдържащи се в тях, намаляват риска от развитието на диабет. 
	2. Пуешки и пилешки гърди съдържат значителни количества качествени протеини, които намаляват абсорбцията на въглехидрати и забавят постъпването им в кръвообръщението. Това предпазва от резки покачвания на кръвната захар. 
	3. Соята е храна, също богата на омега-3 мастни киселини. Тя представлява идеална комбинация от ценни протеини и въглехидрати, които намаляват риска от сърдечно-съдови болести. 
	4. Обезмасленото кисело мляко е богата на калций храна, която подобрява инсулиновата чувствителност и помага за контролиране на кръвното налягане. 
	5. Кръмно цвекло представлява комбинация от въглехидрати с нисък гликемичен индекс и магнезий. Това зленолистно растение намалява риска от диабет с 33%. 
 
			 
		 |