Зеленчукова супа с говеждо

Зеленчукова супа с говеждо /за две порции/

Продукти:

200 гр говежди гърди, ? глава лук, едно дафиново листо, 1с.л. сол, зърна черен пипер, 100 гр червено цвекло (от консерва), 200 гр зеле, 1 стрък праз, 1с.л. олио, 1с.л. доматено пюре, 2с.л. оцет, 2с.л. квасена сметана (10%), сол, черен пипер, подсладител.

Приготовление:

Месото се поставя в около литър вряла вода и се вари като многократно се отпеннва. Необеленият лук с отрязаната страна надолу се запържва в тиган и заедно с дафиновия лист, солта и черния пипер се прибавя към месото. Вари се на слаб огън около 1 час.

Червеното звекло се нарязва на кубчета, зелето – на лентички, а праза на кръгчета. Загрява се олио в друга тенджера и зеленчуците се запържват. Прибавя се малко от месния бульон и доматеното пюре и се вари 10 минути.

Прибавя се половината от месния бульон. Месото се изважда, нарязва се на късчета и се прибавя в супата. Подправя се с оцета, сол и малко подсладител(според вкуса). Разпределя се в две чинии като във всяка се сипва и по една лъжичка квасена сметана.

Хранителна стойност за една порция:

340 ккал, 1 ХЕ, 24 гр белтъчини, 22 гр мазнини, 12 гр въглехидрати





{START_COUNTER}