Полезните свойства на сока от червено цвекло

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Полезните свойства на сока от червено цвекло
66533
Полезните свойства на сока от червено цвекло

Сокът от цвекло е естествено сладък сок с многобройни ползи за здравето . Към него обикновено се добавят и други плодове и зеленчуци, като листа от цвекло, ябълки, моркови и / или целина.

сок от червено цвекло

Цвеклото съдържа редица важни витамини и минерали като фолиева киселина, манган, калий, диетични фибри, витамин С, желязо, магнезий, мед и фосфор.

Сокът от цвекло подпомага за изхвърлянето на токсините, подобрява функциите на черния дроб и за пречистването на кръвта.

Цвеклото съдържа хранителни вещества, които работят за защита срещу сърдечно-съдови заболявания и някои видове рак, особено рак на дебелото черво . Пигмент, който е отговорен за лилаво-червения цвят на цвекло, наречен бетацианине мощен антиоксидант и помага срещу образуването на някои ракови клетки . Установено е, че при пациенти с рак на стомаха , сокът от цвекло потиска мутациите на раковите клетки .Бетацианинът не се намира в други зеленчуци.

Сокът от цвекло се използва като и диуретик и някои хора го използват в своя режим за отслабване . То е сладко и е чудесен заместител на захарта .

Препоръчителната му дневна доза е половин чаша. Но тъй като не на всеки се харесва специфичния му вкус,  най-добре е да се смесва с други зеленчукови или плодови сокове .

Как да си приготвите сок от цвекло :

    1/2 цвекло
    Листата от 1 цвекло
    4 моркова
    1/2 ябълка
    3 до 4 листа от спанак
    3 унции сурова краставица
 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft