Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»За ползите от зеленчуковите и плодови сокове

За ползите от зеленчуковите и плодови сокове

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
За ползите от зеленчуковите и плодови сокове

Сокът от пъпеш има най-голяма полза, ако се изстисква от плодове през септември. Сокът е полезен за нервната система, има диуретично и леко разхлабващо действие.

Сокът от пъпеш помага при атеросклероза, заболявания на бъбреците и на пикочния мехур, действа добре при запек и при хемороиди. Препоръчва се пиенето на една чаена чаша сок дневно, може подсладена с малко мед.

Сокът от целина се изстисква през септември от корените и листата на растението. Сокът от целина е богат на много витамини. Солите на калия добре влияят върху сърцето.

Желязото в целината е полезно за кръвта. Сокът подобрява обмяната на веществата и действа като диуретик. Той е полезен при неврози и затлъстяване.

Препоръчва се пиенето на сок от целина при проблеми с простатата, болезнен месечен цикъл, дерматити и при липса на апетит. Пие се по една супена лъжица три пъти дневно преди хранене, леко подсладен с мед.

Сокът от магданоз се изстисква през септември от листата и корените на растението. Сокът от магданоз съдържа витамини от групата В, витамин К и витамин РР.

За ползите от зеленчуковите и плодови сокове

Сокът от целина стимулира работата на бъбреците, използва се при цистит и бъбречно-каменна болест, при възпаления на простатата. Пие се по една супена лъжица три пъти дневно преди хранене.

Сокът от зелен фасул се изцежда от зелените крехки шушулки. Белтъчините от фасула се усвояват на седемдесет и пет процента. По съдържание на мед и цинк фасулът превъзхожда почти всички растения.

Сокът от фасул се препоръчва при диабет и затлъстяване. Пие се по една чаша дневно.

Ябълковият сок се изцежда през септември от напълно узрели ябълки с наситен аромат. Сокът укрепва имунната система и е тонизиращо средство при сърдечни заболявания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest