Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-добрите храни за диабетиците

Диабетици могат да си помогнат да се чувствате по-добре, всеки ден, чрез промяна в диета си, така че да обслужва техните нужди. Това също може да им помогне да се избегнат бъдещи проблеми, които са свързани с диабета, инсулина и сърдечно-съдови заболявания. Докато намирането на храни, които са добри за вас трябва да знаете, че когато човек е диабетик, не забравяйте, че каквото и да е в излишък не е добре за вас.

Пълнозърнестите храни са много по-добър избор за диабетиците от преработеното бяло брашно. Пълнозърнести храни са сложни въглехидрати и са по-лесни за обработване от тялото сравнено с простите въглехидрати. Пшеничения хляб, изцяло от зърнени култури и кафявия ориз са някои от най-добрите храни, когато сте диабетик. Фасулът също е част от тези сложни въглехидрати и  помага за снабдяване на тялото с фибри и протеини. Ръжените бисквити, които са пълни с фибри, могат да бъдат смачкани и разпръснати върху салата. Това не е само вкусна алтернатива на крутони, но ще добави много необходимите фибри към диетата ви.

Пресните зеленчуци са винаги по-добри от консервираните. Те не съдържат добавена сол, която консервираните имат и са с по-добър вкус. При готвене на пресни зеленчуци с диабет трябва да избягвате добавянето на масло и сирене към тях. Тъмно оцветените зеленчуци също са по-добри за диабетиците, отколкото други видове. Тези храни включват броколи, спанак и дори домати.

Конфитюри и ябълкови пюрета без захар, могат да бъдат открити днес в много вериги магазин за хранителни стоки. Тези хранителни продукти са идеални за хора с диабет, тъй като те не съдържат захар в тях. Пресните плодове са също един от най-добрите храни, когато сте диабетик. Те имат естествена захар в тях, така че все пак не трябва да се прекалява. Има доста вкусни продукта без захар, продавани в магазините днес. Сосове и сиропи без захар могат да бъдат страхотни в комбинация с пшеничени гофрети за закуска. Бисквити, бонбони и дори дребни сладки може да се намерят без захар. Те могат да се консумират като десерт или закуска през деня, но просто защото са без захар, не означава, че могат да се консумират в големи дози. Ограничаването на този вид храна в диетата ви, ще помогне да запазите диабета под контрол, както и проблемите с теглото.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Най-добрите храни за диабетиците

  1. Pingback: Храни, които диабетиците трябва да избягват | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *