Тиквички с гъби и ориз
Към началната страница на 'Гозбите на мама'
Тиквички с гъби и ориз / 4 порции /

600 гр / 3 малки/ тиквички
250 гр гъби печурки
100 гр ориз
2 - 3 супени лъжици домати
50 мл олио
1 глава стар червен лук
Тароз /естрагон /, магданоз, черен пипер и сол на вкус

1.    Олиото се загрява и в него се поставя измития ориз, като се пържи при постоянно бъркане на слаб огън, докато стане стъклен - приблизително 10 мин.
2.    Прибавят се нарязаните на кубчета тиквички,ситно нарязаните гъби , разбърква се и се пържи още 2- 3 минути.
3.    Прибавя се ситно нарязания лук, разбърква се и се пържи още 1 - 2 мин.
4.    Добавят се доматите и подправките и сместа се изсипва в тавичка.
5.    Залива се с вода в отношение 3 : 1/ вода : ориз /
6.    Покрива се с фолио и се пече около 35 - 40 мин на 180 С, като последните 5 минути фолиото се маха.
Време за приготвяне - 1 час
Енергийна стойност - 217 ккал/порция
За диабетици - 2 ХЕ/порция

Тиквички с гъби и ориз - рецепта

GSM-info - информация и новини за телефони
Prodavalka.eu - безплатни обяви